Tüm diş tedavilerinde en son teknoloji ve ileri düzey ekipmanları kullanıyoruz. Tüm cerrahi aletler her tedaviden sonra sterilize edilir ve temizlenir.
kliniğimizde kullanılan tüm ekipman, teknolojik alet ve malzemeler aşağıda verilmiştir.
Ultraviyole hazneli B Sınıfı Otoklav otomatik sterilizasyon sistemini kullanıyoruz.
Cerrahi aletler önce bir otoklav makinesinde son derece yüksek sıcaklık ve basınçta sterilize edilir. Tüm mikropları, bakterileri ve virüsleri öldürür.
Sterilizasyondan sonra cerrahi aletler bir ultraviyole odasında tutulur ve sadece tedavi esnasında
çıkarılır. Bir ultraviyole odası, sterilize edilmiş cerrahi aletleri sürekli olarak ultraviyole ışık altında tutar. Sterilize edilmiş cerrahi aletler üzerinde herhangi bir yeni bakteri veya virüsün gelişmesini engeller.
Tüm ağız röntgeni ağzın bütün yapısını gösterir. Ağızdaki tüm dişleri, kan sinirlerini, damarları ve çene kemiğinin durumunu ortaya koyar. Bu röntgen, tek bir dişin küçük röntgeni yeterli olmadığında veya büyük bir ameliyat gerektiğinde çekilir.
Daha küçük röntgen cihazı (RVG), tek bir dişin yüksek çözünürlüklü dijital röntgenini çeker. Röntgen çekildikten sonra görüntü bilgisayar ekranında görülür.
Zirkonyum (seramik) malzemeden diş kronu, diş kaplaması, Lumineers ve diş köprüsü üretmek için bir CAD/CAM (Bilgisayar Destekli Tasarım ve Bilgisayar Destekli Üretim) makinesi kullanılır. Bu makine yüksek doğruluk oranına sahiptir ve tamamen otomatiktir.
Ağız içi tarayıcı, ağzın 3 boyutlu bir görüntüsünü alır. Bu 3D görüntü, diş kronu, diş kaplaması, Lumineers ve zirkon (seramik) malzemeden diş köprüsü yapan CAD/CAM makinesine doğrudan gönderilir ve dişe mükemmel uyum sağlar.
Bir CT tarama (CBCT) makinesi, ağzınızın 3D görüntüsünü verir. 3D görüntü, diş implantı yerleştirmek için çenede en iyi yerleri sunar. Dolayısıyla dişetlerini kesmeden önce diş hekimi tarafından doğru konum tam olarak bilinir ve diş implantı yerleştirilmesi için küçük bir delik açılır.
Ağzın bu 3D görüntüsünün mevcut olmadığı durumlarda, diş implantı yerleştirmek için çenede en iyi yerleri bulmak amacıyla diş etlerinde daha büyük bir kesme işlemi gerekir.
Bu 3D görüntü ayrıca kemik aşısı veya sinus kaldırma amelyatı gibi bir ek prosedür gerekip gerekmediği hakkında bilgi verir. Ayrıca ağızda ameliyat sırasında dokunulmaması gereken ana kan damarlarının yolunu gösterir.
Diş hekimi, ağzın 3D görüntüsünü kullanarak “Stent” adlı bir cihaz hazırlar. Stent, diş implantının çene kemiğine doğru yerleştirilmesine yardımcı olur. Bu yüzden diş implantını çene içine yerleştirmek için diş etlerinde çok küçük bir kesim yeterlidir.
Endodontik motor ve apeks konumlandırıcı, enfekte olmuş dokunun dişten tamamen çıkarılmasına yardımcı olan otomatik ekipmanlardır.
Diş dürbünü dişi büyüten bir alettir. Diş dürbününe bağlı parlak bir el feneri bulunur. Ameliyat sırasında dişin daha iyi görünmesini sağlar.